Уряд Чехії знову обговорював питання закінчення карантину. У вівторок 6 квітня після засідання було прийнято рішення, що з 12 квітня відкриються магазини канцелярських та дитячих товарів. Також зможуть працювати фермерські ринки, зоопарки та ботанічні сади.
Це рішення було  офіційно затверджено урядом прем'єр-міністра Андрія Бабіша, про що у Twitter повідомив віце-прем'єр-міністр Карел Гавлічек.

«Канцтовари, дитячий одяг та взуття будуть відкриті, щоб батьки могли спокійно відправляти своїх дітей до шкіл. Щойно затверджена постанова економічної діяльності з 12.4.2021 року», — написав Гавличек у соціальній мережі.

Тож, що саме відривається для відвідувачів та покупців:

- магазини дитячого одягу та взуття;

- магазини з канцелярськими товарами;

- фермерські ринки;

- зоопарки та ботанічні сади, але тільки з відкритими павільйонами. Вимога до заповненості - не більше як 20%;

- хімчистки та пральні;

- слюсарські майстерні;

Наразі, в зв'язку з пандемію коронавірусу працюють лише окремі магазини: продовольчі товари, аптеки, магазини оптики, флористи (куди ж без квітів) та зоомагазини.

Тепер лишилось лише зібратись уряду в понеділок та вирішити за яких умов учні повернуться до школи. За словами міністра освіти Роберта Плаги та керівника Міністерства охорони здоров’я Яна Блатного, діти з першого рівня початкових шкіл, а це 1-5 класи та дошкільнята повинні повернутися до шкіл з 12 квітня.