Після прибуття в Чехію, заспокоєння нервів, усвідомлення що ти в безпеці, українця турбує його фінансовий стан і його майбутнє. Хочемо заспокоїти. Чеський уряд дуже лояльний і дружелюбний до наших біженців. Для свідомої людини, яка хоче працювати не буде проблемою пройти декілька недовгих бюрократичних етапів легалізації. Проте треба набратися терпіння.

Найперше біженець має зареєструватися на Чужинецькій поліції за місцем розташування. Це окремий відділ поліції, який займається справами іноземців.

Маленька анкета, організована черга по номерах, привітні чиновниці за віконечком і ви заявляєте на всю Чехію що ви тут офіційно. Це потрібно не лише для відкриття візи чи роботи. В разі будь якої надзвичайної ситуації, доброї чи не дуже з Вами зможуть зв’язатися або таким чином Ви зможете отримати допомогу чи консультацію. В будь якій країні світу по прибуттю громадянин – нерезидент має зареєструватися в подібних місцевих установах. Якщо ж Ви зупинилися в готелі – уточніть, можливо адміністрація готелю сама подасть Ваші документи на Чужинецьку поліцію. Попередній термін подачі три дні, але з огляду на неймовірну велику кількість біженців цей термін може бути збільшений.

Після реєстрації місця перебування в тримісячний термін необхідно подати документи для отримання спеціальної особливої довгострокової візи на Міністерстві Внутрішніх справ Чеської Республіки, всі відповіді на питання ви знайдете за посиланням MVCR

Реєстрації на подачу не має, але подача обов’язково особиста, виключення для дітей до 15 років, подати може хтось з батьків.

На подачі пред’явіть:

  • Заповнену анкету доступна тут
  • Загранпаспорт
  • Вашу фотографію або фото дитини, форматом 45 х 35 мм

 

Ця віза дозволяє Вам офіційно перебувати в Чеській Республіці та надає державне страхування. Це є необхідний крок для отримання дозволу на роботу.

Щоб не марнувати час ми готові почати шукати для Вас можливості для працевлаштування. Це паралельний процес з отриманням візи. Серед великої кількості біженців які також будуть шукати роботу не варто відкладати це важливе питання. Наш десятирічний досвід з підбору вакансій, велика кількість контактів роботодавців, знання ринку праці Чехії та гнучкість без зайвих стресів допоможе Вам.

Для легального працевлаштування в Чехії необхідно отримати дозвіл на працевлаштування. Тому тут Вам ймовірно потрібна буде допомога. Ми можемо взяти на себе всю решту роботу по офіційному оформленню Вашої кар’єри.  

Успіхів Вам в пошуку та оформленні. Ми станемо надійними партнерами на цьому етапі Вашого життя та проведемо найкоротшою дорогою до легальної роботи. Слава Україні!